فیلم دیدنی رئیسیان
فیلم چهل سالگی
فیلم چهل سالگی به کارگردانی و تهیهکنندگی علیرضا رئیسیان در سال 1388 روی پردههای سینما رفت و به اکران عمومی رسید. این فیلم با وجود بازیگران محبوبی چون لیلا حاتمی، محمدرضا فروتن، عزتالله انتظامی، سهیلا گلستانی، ابراهیم بحرالعلومی و پریا مردانیان توانست نظر مخاطبان را به خود جلب کند. این فیلم در ژانر درام ساخته شده است و داستان عاشقانهی جذابی را روایت میکند.
داستان فیلم چهل سالگی
این فیلم داستان زندگی نگار با بازی لیلا حاتمی است. نگار زنی مستقل است و مانند بسیاری از زنان امروزی شغل خودش را دارد و به کارمندی مشغول است. وی خانوادهای سه نفره دارد و با دخترش و همسرش زندگی میکند. نام همسرش فرهاد است، این نقش را محمدرضا فروتن به زیبایی بازی کرده است. نام دخترش نیز بهار است و پریا مردانیان این نقش را بازی کرده است. نگار که زندگیاش دچار روزمرگی شده است و در آستانهی میانسالی شور و اشتیاق به زندگیاش را از دست داده است، به همسر خود بیمحلی میکند. تازگی زندگی برای نگار از دست رفته و او تمایلی برای ادامهی زندگی با فرهاد ندارد. فرهاد اما برعکس نگار علاقهی زیادی به او دارد و هر روز عشق خود را بیشتر به نگار نشان میدهد. در گذشته نیز فرهاد مدتی را دور از خانوادهی خود سپری کرده بود و از نصایح معیر پیرنیا با بازی عزتالله انتظامی دربارهی عشق استفاده میکرد. در همین حین چون علاقه میان فرهاد و نگار هر روز کمرنگتر میشود، رابطهی فرهاد با دخترش بسیار بهتر شده است و انگار دخترش جای خالی نگار را در خانه پر میکند. در ظاهر نگار و فرهاد رابطهی خوبی با یکدیگر دارند و زندگی آنها بسیار موجه است اما در باطن نگار از رابطه راضی نیست و روز به روز از زندگی خود با فرهاد فاصله میگیرد.
نگار که 35 سال دارد و هر روز با مسئلهی کمرنگ شدن رابطهاش در کشمکش است، در محل کار مأمور میشود یک رهبر ارکستر به نام کوروش کیان را که در خارج از کشور است به ایران بیاورد. نقش کوروش کیان را فرزان اطهری بازی میکند. اما نگار از این مسئولیت خوشحال نیست و این خبر او را دچار استرس و اضطراب کرده است چرا که قبلتر او و کوروش دوست بودند و همزمان هم در دانشگاه در رشتهی موسیقی تحصیل میکردند. فرهاد نیز از قبل با کوروش آشنایی دارد چرا که سالها قبل در جریان دستگیری نگار و کوروش او قاضی پروندهی آنها بوده و پس از حل پرونده و آزادی نگار از او خواستگاری کرده و با او ازدواج کرده است.
هنگامی که فرهاد در جریان بازگشت کوروش به ایران قرار میگیرد، از لحاظ عاطفی دچار تزلزل میشود و کنجکاویاش دربارهی رابطهی میان نگار و کوروش بیشتر میشود تا جایی که با ابزار شنود میخواهد مکالمهی میان آنها را گوش دهد تا متوجه صحبتهای آنها شود. پس از آنکه به صحبتهای آنها گوش داد، متوجه شد نگار از زندگیاش راضی است و به کوروش میگوید که میتواند به فرهاد تکیه کند.
همانطورکه پیشتر گفتیم این فیلم بر اساس کتاب چهل سالگی ساخته شده است و از آنجائیکه تمرکز این کتاب بر روی شخصیت زن آن یعنی «آلاله» است، در فیلم نیز این تأکید بازتاب پیدا میکند. به این شکل نیست که شخصیتهای دیگر به خوبی ساخته و پرداخته نشده باشند، اما تمرکز اصلی بر روی شخصیت زن این کتاب یعنی آلاله و شخصیت زن فیلم یعنی نگار است. دیگر کاراکترها در سایهی این شخصیت قرار میگیرند و داستانهای آنها با داستان نگار گره خورده است. آنچه در فیلم نیز مشاهده میکنیم و به خوبی در فیلم به نمایش گذاشته شده است، سلطهی نگار بر فیلم است. اینکه تمام اتفاقات حول محور این شخصیت رخ میدهد و همه منتظر تصمیمگیری او هستند.
داستان فیلم چهل سالگی از چه کتابی اقتباس گرفته شده است؟
این فیلم مانند برخی آثار دیگر سینمای ایران فیلم اقتباسی است. این فیلم اقتباسی از کتابی با نام چهل سالگی اثر ناهید طباطبایی است. ناهید طباطبایی در این کتاب شخصیت اصلی خود را یک زن قرار داده است و میتوان گفت حضور یک زن در تمامی بخشهای کتاب در این اثر طباطبایی وجود دارد. این کتاب را مصطفی رستگاری به فیلمنامه تبدیل کرده است و علیرضا رئیسیان نیز با کارگردانی خود توانست شخصیتها را به خوبی بپروراند و کتاب را به خوبی به نمایش بگذارد.
آهنگسازی این فیلم نیز بسیار جذاب است. کریستف رضاعی در این فیلم آهنگسازی بینظیری انجام داده است که با حال و هوای فیلم سازگار است.
داستان جذاب نگار و فرهاد را میتوانید از سایت فیلم دنبال کنید. همچنین میتوانید در سایتهای دانلود فیلم و سریال این فیلم را ببینید و نظرات خود را با دستاندرکاران به اشتراک بگذارید.